Nu räcker det!

På allvar, nu börjar jag få nog av det där eviga snöandet! Om jag drar itku-potkut-raivarit* och skriker och stampar riktigt hårt, kanske det sku hjälpa? den där snön ryms ju inte mera nånstans. Idag har en enorm traktor och lastbil varit sysselsatta med att få bort snöhögar så den plogade snön ska rymmas nånstans igen. Det är väl ett tecken på att det finns tillräckligt av den varan? Dessutom börjar det bli farligt att gå ut från dörren. Ingen vill ju ha den där snömängden i nacken. 

*vad heter det på svenska?

6 svar på ”Nu räcker det!

 1. raseriutbrott?
  Vårt husbolag var duktigt och hade talkko och tog ner snön för några veckor sedan. Vi e ju iochförsig bara tre familjer utan fastighetsskötare, så det var väl lätt att göra själv. Men er snömängd börjar nog se farlig ut, hoppas det fixar sig…

  • Joo ett litet utbrott. Förra året gjordes här beslutet att taket håller tyngden, får se hur det blir i år. Där finns såndäna snöstoppers längs hela taket, men en del av snön kommer nog nåttag att rasa ner..

   • Vi ingenjörer i bolaget menade nog att taket håller tyngden, men skattmasen bredvid skulle nog upp på taket ändå… Det är närmast sen när det bli töväder och snön börjar röra på sig och dimpa ner som det blir obehagligt…

 2. Det lär vara så att inte ett enda bostadshus har rasat under snö om det är byggd under nånslags övervakning o normer följts. Det var ju en massa kritik mot ex. bostadsminister Vapaavuori som gick o säga att man måst moka snön bort från taket. Jädrans päron! Vi bor i Finland o int i någo U-land…

  Vi e anpassade för dessa förhållanden. Piste. Punkt. Punto.

  PS! Snön kommer hos oss ner förts då det blir plus grader så ingen fara innan det…

Kommentarer är stängda.