Namnsdags dag

Elin hade namnsdag förra fredagen och Viggo idag. Viggos namnsdag är inofficell enligt dagensnamn.nu. Det underliga är att att enligt dagensnamn har han namnsdag 16.2 och enligt en annan sida har Viggo namnsdag 17.3. Vi har hur som helst firat honom och lite Elin idag, så 16.2 får bli Viggo namnsdag hemma hos oss.

De fick båda ett lite paket, varsin bok, Elin ville mest smaka på sin present.

Sedan tyckte Viggo att han ska ha en kaka på sin namnsdag. Jag tackar sällan nej till att baka. Efter en snabb röjning i köket vispade vi ihop ett rulltårtsbotten. Jag tänkte att det är snabbt och enkelt att fixa. Haha. Bakandet i sej gick bra och bottnet lyckades fint. Fyllningen. Joo, jag ville fylla den med egen jordgubbsylt OCH vaniljkräm, för fyllning är ju gott. Dumt gjort. Det gick inte alls att rulla tårtan, den hade för det första fastnat i pappret och för det andra gick den i bitar och fyllningen rann åt alla håll. Nödlösningen blev en förfärligt ful kaka-liknande kreation. Saknar bild, undrar varför..

Med kakan i handen traskade vi iväg till intet ont anande grannar som skulle få äta denna skapelse med oss. Visst smakade den gott, men den bara blev så fuuuuuul! Nästa gång jag skall baka någonting enkel och simpelt, blir det inte rulltårta det är helt säkert.

6 svar på ”Namnsdags dag

      • Grejt 🙂 Du ha gjort så fina bakverk hittills att de e bra att visa att de kan bli tokigt ibland även för dom bästa 🙂

        • Blir ingen bild, glömde fota före vi åt upp resten med vårt leksällskap idag 🙁 Men jag lovar att fota nästa gång det går åt pipan. 🙂

    • Hyvä, että maistui 🙂 Ja kiitos teillekin seurasta, ensi viikolla hengaillaan oikeen urakalla 😀

Kommentarer är stängda.