Jag har många gånger funderat på att göra brownies, men alltid gjort något annat istället. Tills igår gjorde jag en variant. Hittade ett recept i boken One more slice av Leila Lindholm.
350 gr mjukt smör
6 dl socker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ägg
3 dl mjöl
vit- och mjölkchoko
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa smör och socker vitt och krämigt
Rör ner kakao, sirap och salt,
rör i ett ägg i taget och vänd sist ner mjölet i smeten.
Bred ut smeten i en ungsform (min var ca 20×30) som du lagt ett bakplåtspapper i botten. Stick ner vit- och mjölkchokobitar i smeten (så att de täcks av smet)
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 min. stickan ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna.
Jag gjorde en glasyr också. I boken har Liela gjorten chocolate frosting, men jag gjorde en av Toves: