Vinteraktiviteternas dag

Genast efter frukosten knöt vi skridskor på fötterna och åkte till skridskoplanen. Ja, barnen åkte med skrinnarna på i bilen. Föräldrarnas fingrar slapp frysa där vid planen då det bara var de egna skridskorna som behövde knytas.

Aron tappade snabbt intresset och ville byta till skor. Elin orkade kämpa länge före hon var klar. Hon hade glömt hur man gör från förra vintern. Sedan fortsatte de leka med en tennisboll och en puck där på isen. Iklädda hjälmar givetvis. Den äldsta orkade och var ännu skickligare än i fjol. Jag hann också skrinna några varv runt planen, det var några vintrar sedan senast kan en lugnt säga. Bra gick det, även om jag inte hade en susning om hur jag bromsar.

På eftermiddagen blev det skidåkning på den egna gården. Vilka skidare vi har sedan. De var mest glada miner hela tiden. Den längsta stunden åkte de i pulkabacken med skidor, det gillade de alla. Att skida upp för backen var kanske inte lika kul, vi föräldrar fick fungerar som liftar.

Imorgon önskar de åka skridskor igen. Först jobb bara.