Det handlar om Lucia

Förra veckan plockade vi fram den vita klänningen och kronan. Vi hade precis tillräckligt med batterier för kronan och tre ljus. Med omsorg knöt vi det röda bandet. Inte bara på Lucias klänning utan också på den yngstas klänning, oklart vem han till slut var. Vi fick sedan uppleva några stämningsfulla Luciatåg här hemma.

På söndagen åkte jag och Elin på tumis till Wohls gård på Luciamarknad. Där ute i kylan beundrade vi, mest jag, den vackra omgivningen och handlade julblommor, jag valde en vit och hon en rosa. Lite kortpyssel inne i själva gården och sedan var det äntligen dags för Lucia med sitt följe att sjunga en sång.

Idag på Luciadagen har Elins musikklubb uppträtt i kyrkan då Lucia kröntes. ”Mamma det var samma Lucia som på marknaden” utbrast hon glatt efteråt. En vacker och stämningsfull tillställning.

Än är det inte slut lussat för våran ivriga Lucias del. Imorgon ska Elins grupp lussa för de andra grupperna på dagis. På torsdag antar jag att vi föräldrar får uppleva Luciatåget då det är julfest på dagis. Underbara juletid.