Äntligen kalas

Då de äldre barnen fyllde 7 och 5 år på sommarn kom vi överens att vi ordnar kalas för familjevännerna sedan snart i nya hemmet. Snart blev ju inte så snabbt jag tänkte mej, men idag var det äntligen dags. Lika ivriga var båda två även om det är nästan ett halvt år sedan deras födelsedagar.

barnkalas

Vilken lycka att kunna duka åt alla ELVA barn runt matbordet i det nya hemmet. När barnen var klara fick vi vuxna sätta oss ner ”samtidigt” för småprat och gott att äta. Samtidigt hände väl i nån minut, där i mellan fick vi turvis stiga upp då barnen krävde det. Det var roligt hur som helst att ha alla samlade. Barnen trivdes bra ihop och med de nya walkitalkina togs kurragömma till helt nya nivåer. Ni är guld värda precis varenda en av er.

kalas-bjudning

Då vi började planera bjudningen frågade jag så där försiktigt barnen vad de önskar äta på sin fest. Sedan kom vi överens att båda får önska varsin söt och varsin salt. Viggo har alltid gillat cake pops, det var ingen överraskning då han ville ha de lite pillriga pinnarna. Elin valde pätkis kexen som ser ut som Fani Pala. Dessutom ville hon ha marshmallows, även om jag först inte alls förstod hennes beskrivning på skumgodiset. I butiken igår visste hon precis var det fanns av dem och vi plockade glatt med en påse.

Jag är rätt glad då de båda gillar kladdkaka mest av allt. Inga fylltårtor med sockermassor och grejer som det var en tid. Vi var alla överens att vi bjuder på kladdkaka istället för tårta. I saltig väg var det inte heller krävande önskemål. Salta pinnar och salta kex. Enkelt och gott för dem som gillar.

3 svar på ”Äntligen kalas

  1. Vad roligt att ni äntligen kunnat flytta in! Det är skönt när barnen inte har stora krav på kalasmat. Vi hade också kladdkaka på Moas 6- års kalas, enkelt och gott och gillas av de flesta 🙂

Kommentarer är stängda.