Sköna semesterdagar del 1

J började sin semester i medlet av förra veckan. Familjens gemensamma sommarsemester blir således en och en halv vecka långt detta år. Js semester sträcker sej över skolstarten och jag börjar jobba redan 1.8. Stora delar av vår semester går till husbygget såklart, men lite nöje klämmer vi in i svängarna också.

helsingfors

På måndagen lämnade vi barnen med famo och fafa då vi åkte på ett dygns tumistid. Vi började med att göra lite nytta. Först ut var Ikea där vi kartlade utbudet på klädförvaring, skrivbord och en hylla. Någon som har erfarenhet av Ikeas Stolmen? Sedan köpte vi en ny säng, den vi har nu är från 2004. Leverans till nya adressen utan fastslaget datum. Sist ut var K-rauta med nödvändigheter för kaklandet av golven.

hotel lilla roberts

När allt var fixat åkte vi in till Helsingfors, checkade in på hotell Lilla Roberts. Rusade iväg på sushi lunch, en sen sådan därför rusade vi. Annars hade vi ingen tidtabell eller måsten.

loyly

På Löyly njöt vi av sommarvädret och kall dricka. Det blev också shopping av kläder för Js del samt mera terrasshäng. Skönt att kunna ta stunden som den kommer och bara få vara tillsammans.

the cock

Vi avslutade kvällen med middag på The Cock nära hotellet. Kan varmt rekommendera den restaurangen! Avslappnad stämning och god mat.

hotel lobby

Följande morgon njöt vi av en smarrig frukost på hotellrestaurangens terrass belägen på innergården. Mysigt. Hotellet i sej var snyggt och stilrent inrett. Fem solar av fem möjliga för hela vår vistelse.