Ett 7 års kalas

Denna vecka handlar om kompiskalas. Igår gick Viggo på ett, idag var det hans eget och imorgon går han på ett igen. Förskolekompisarna som fyller år på sommarn firar alla denna vecka.

kompiskalas

Ballonger och en skylt för att visa vägen till kalaset. Viggo hade klara önskemål angående bjudningen, glassbar ville han ha. 10 pojkar fick precis plats kring matbordet och munnarna gick i ett på dem alla. Det märks att de umgåtts hela läsåret på förskolan, ingen blyghet för varandra.

sahlymalvakt kalas

Ett annat önskemål för kalaset var sählyspel. Det såg rätt dåligt ut på morgonen då regnet vräkte ner, men på eftermiddagen klarnade det upp. Vi kunde ha spelet ute på gräsmattan. Efter glassen satte spelet igång. Två lag med spelare, målvakter och domare. Alla fick pröva på allt de ville, om de ville. Tilll slut togs det gruppbild och delades pris åt vinnarna. Vilket tur att matchen slutade i jämt spel kan man tycka. En nöjd blivande sju-åring efter sitt kalas.