Vappen och 1. Maj 2016

vappen

Vilken weekend det blev av vappen iår. Vi var bjudna på 7-års kalas och vappenfest hem till vännerna. Jag fick en idé i fredags och föreslog övernattning hemma hos dem för vår familj. Då fick vi en kväll utan stress att packa trötta barn i bilen och vi vuxna fick umgås när barnen somnat.

leka spegel

Sex vuxna och sju barn skålade för den blivande sjuåringen och vappen, solen sken och alla var på bra humör. Solen värmde och barnen lekte bland annat spegel ute på den stora terrassen.

sapbubblor

I kvällssolen blåstes det ännu såpbubblor och sedan var det dags att ta natten för de fem barn som blev för att sova. Jag och Aron delade rum, medan våra äldre barn sov i samma rum med sin far. Förra året på vappen var vi också på övernattning, då var det hemma hos andra vänner. Kanske vi nästa år får bjuda hem någon till oss sen.

vappen 2016

Första maj blev en lika solig och fin dag. Mest glada typer hela dagen igenom, även om det ibland märktes att natten varit kortare än normalt. Jag kan bara konstatera att det var det bästa vi kunde göra att stanna övernatten. För det är ju sällan det blir av att sitta och prata bort en sen kväll med vänner.

studenmossa

På väg på 1. maj jippo till Winellska skolan. Halsduken fick jag lämna i bilen och det var lite för varmt i jackan. I år hittade jag studentmössorna, förra året förblev de i en flyttlåda.

forsta maj jippo

På jippot hälsade vi på vänner och bekanta, bekantade oss med en brandbil, tog ansiktsmålning på handen (Elin) och sköt skott i ett innebandymål (Viggo). Senare fick jag ett samtal och det kom fram att Viggo vunnit ett pris, en ny innebandyklubba, då han prickade 4 av 10 skott i målet.

forsta maj lunch

Dagen fortsatte med den godaste fisklunch hemma hos vännerna. Årets första utelunch i varmt solskensväder sen dessutom. Det gick hur bra som helst att sitta ute utan extra kläder, solbrillor eller keps var bra att ha. J stekte de traditionsenliga munkarna ute på en kokplatta. Goda munkar även i år. Det var en glad och trött familj som åkte hem efter vappen och första maj firandet. Tack vänner för oss!

2 svar på ”Vappen och 1. Maj 2016

  1. Pingback: Vappen och Första Maj | Sagoborgen

Kommentarer är stängda.