Barnens vårkläder

Fick en fråga hur vi klär barnen nu i början av våren och svarar i ett inlägg. Ni får gärna komma med era bästa klädtips också. Jag tycker personligen att det inte är lätt alls att klä barnen rätt så här års. Jag vill komma så lätt undan som möjligt och barnen är inte heller så förtjusta i att klä på sej många olika lager.

polarn o pyret overall

Till favoriterna hör Polarn o Pyrets skaloverall med fleecefodret som går att ta bort. Fleecefodret gör att det inte behövs andra plagg på innekläderna då temperaturen rör sej kring noll och lite under. Med många värmegrader har jag märkt att våra barn får varmt i dessa overaller. Aron har denna vårvinter haft skaloverall med yllekläder under också (före jag hittade en rätt storleks polarns overall åt honom).

skalklader lager pa lager

Då det är några grader varmt har vi kört med skalkläder, antingen jacka och byxor eller overall, med college förutom de vanliga innekläderna. Jag tillägger att våra barn går med långärmad t-shirt och collegebyxor inne. De har inte klagat på att det är för kallt, men nog att det är för varmt. De gångerna har vi inte låtit dem ta bort jacka utan istället collegen då det varit lite blåsigt.

På fötterna har barnen i regel skor med gore tex egenskap. Inte vinterskor nu längre och inte lenkkare, utan den modellen med lite högre skaft. Nu i vår har Viggo skor som inte tål vatten när jag hade köpt för stora skor åt honom. Han är desto nöjdare med de skor han har nu.

Frågor på det? Något jag glömt nämna eller något som blev oklart?

Ett svar på ”Barnens vårkläder

  1. Tack för dina tips! Jag har nu klätt sonen i innekläder + yllehalare + skalhalare på morgonen. Vi bor så nära havet att det känns ganska kallt då, men på eftermiddagen brukar vi skippa yllehalaren och bara ha tröja under. Borde ännu köpa vårskor åt honom då Kuoma skorna nog börjar vara lite varma och klumpiga.

Kommentarer är stängda.