En julig utfärd

Jag och barnen hoppade på tåget till Helsingfors i eftermiddags. Ett smartare val hade varit att ta bilen någonstans närmare centrum, för vi var knappt i Esbo då det frågades när vi är framme. Tågresan var som tur det enda som var små jobbigt under vår utfärd.

stockas julfonster

Vi mötte upp J i stan och gick till Stockmann för att kolla in julfönstren. Legovärlden var klar favorit för alla tre. Aron hade gärna stått kvar hur länge som helst.

stockmann julfonster

Det blev middag på restaurang och vi klarade oss igenom den vistelsen på gott humör, även om vi fick vänta på maten en stund.

domkyrkan

Mätta i magen gick vi längs Alexandersgatan till Senatstorget på marknad. Så mysigt och stämningsfullt där bland alla små butiksstånd med fin belysning och musik.

marknad

Ingen ville åka karusell, vi stod och tittade på den en stund bara.

familjen

Upp för Domkyrkans trappor klättrade de alla tre små mer än gärna. Stod sedan uppe och beundrade utsikten. Med mitt hjärta i halsgropen gick de raskt ner igen.

tuomaanmarkkinat

En småsvettig tågresa senare var vi lyckligt hemma i Kyrkslätt igen. Alla vakna hela bilresan hem, även om klockan var över åtta. Vilken utfärd säger jag bara. Så lyckat!

Ps. Bråkade lite med gårdagens inlägg då bilderna inte syntes på ipaden. Kan finnas flera inlägg längre bak som inte har bilderna i skick. Säg till om ni märker något strul.