Doptårta med ugglor

Jag hade äran att baka tårtan till gårdagens dop. Önskemålen var choklad och hallon i själva tårtan samt uggla eller fjärilar. Efter ett snabbt googlande var det riktigt spännande att börja modellera en uggla.

doptårta ugglor

När första ugglan var färdig, den som kom att bli storasystern, blev jag biten av en modellerings flugan och ville inte sluta. Det blev till slut hela familjen, pappan, mamman, storasystern samt dopbarnet.

familjen uggla sugarpaste

Jag spacklade tårtan med en chokladfrosting då föräldrarna inte bryr sej om sockermassa. Tryckte också ut några blad i sugarpaste att dekorera tårtan med. Under varje uggla placerade jag en cirkel av sockermassa. Nu kom inte ugglorna i direkt kontakt med frostingen och hölls därmed prydliga för att sparas som minne.

uggla sockermassa

6 svar på ”Doptårta med ugglor

 1. Ihana kakku! Pöllöt ovat niin suloisia <3
  Kestivätkö muuten koristeet hyvin suklaakuorrutteen päällä?

  • Kiitos! <3 Jenni jo vastasi, mutta kyllä korsiteet säilyivät hyvinä kuorrutteen päällä. Pöllöjen alle olin tosin varmuudenvuoksi tehnyt pienet alustat sokerimassasta. Koristelin kakun juuri ennen risiäisten alkua.

   • Huomasinkin,että olit tehnyt ne sokerimassa-aluset, mutta aina arveluttaa tuo sokerimassan kestävyys. Hyvä siis tietää! 🙂
    Lopputulos on kyllä huippu! Taitava olet! <3

Kommentarer är stängda.