Det cyklas runt

Skönt med en stor gård där barnen kan cykla. Cykla har de gjort mycket de senaste dagarna. Aron cyklar (läs går runt) med den minsta Pukyn, Puky LRM. Samma balanscykel har Viggo och Elin börjat cykla med då de varit små.

puky LRM

Då Aron cyklar, sitter han inte ännu på sadeln utan går runt med allvarlig min. För tillfället är han ännu långsammare med cykeln än utan. Av erfarenhet vet jag att detta inte är långvarigt, snart susar han fram han med.

puky 18 tumm Elin cyklar

J sänkte sadeln på Viggos cykel och Elin fick prova den. Det är alltså en Puky 18″ som Viggo fick förra året. Elins egen cykel på 12 tumm är liten för henne och nu vet jag inte vad vi ska skaffa och åt vem. Känns som en 20″ åt Viggo kunde vara bra, för en till 18″ är väl lite onödigt då Viggo snart behöver en större ändå.

farbrors gamla cykel

Medan Elin glatt trampade runt på Viggos cykel, samtidigt som hon jublade att cykeln ska bli hennes, cyklade Viggo på sin farbrors gamla cykel och en annan gammal liten cykel. Återgår ännu till Elins framfart. Första gången hon startade med 18 tummarn behövde hon moraliskt stöd av J, sedan fick han inte hålla i mer. Hon blev snabbt du med den stora cykeln och hade lätt att starta och bromsa. Lite svårt var det med branta svängar ännu och i branta backar kan det bli kämpigt både up och ner. Men här på gården går det hur bra som helst för henne att cykla. Kan bara konstatera att den lilla balanscykeln har varit en av de bästa prylar som skaffats till barnen.

viggo cyklar

Ett svar på ”Det cyklas runt

  1. Pingback: Snabba ryck | Sagoborgen

Kommentarer är stängda.