Tankar om syskonens lek

Jag har tänkt en del på om Aron kommer bli ensam som det yngsta barnet i vår familj. Jag menar, då Viggo och Elin har sina gemensamma lekar som Aron inte platsar i ännu. Visst är han ibland ensam och utanför, men det stör honom bara en stund och främst då han blir bort förd eller dörren stängs rakt framför näsan. Till min glädje har det visat sej att Elin gärna leker med Aron. Viggo vill ofta leka ensam, som en motvikt mot dagislivet. Då blir Elin utan kompis, hon vill just nu leka med någon och inte ensam. Där kommer Aron in i bilden. De två har sina helt egna grejer, bus och mys i Arons säng bland annat.

Sedan finns det de där gångerna som Viggo låter Aron vara med honom. Den lilla är salig, tänk att få vara med storebror. Idag grejade de en stund med lastbilen på gården. Jag börjar tro att jag oroat mej i onödan. Syskonens relationer utvecklas och lever ann efter de växer. Snart är dagen här då de alla tre leker en lek tillsammans.

bröder emellan
lastbilslekar
skrattar