Swimfin in action

Nu har vi ett simhallsbesök bakom oss då Viggo och Elin har simmat med sina swimfin. Hittills har båda simmat med simpuffar då vi simmat i simhall. Viggo deltog förra hösten i en lek och plask grupp också där han lärde sej grunder för simning och vattenvana.

Våra barn är helt olika vad kommer till beteendet i vattnet. Den ena är försiktig, vill vara nära kanten och helst ha det lugnt runt sej och inget vatten i ansiktet, men simmar bra med hjälpmedel. Den andra är mer vågad, simmar omkring, busar med pappa, vatten i ansiktet gör inte mycket och vattensuparna blir många, idag blev det dessutom nästan en dykning. Och fenan ändrar ju inte på deras vattenbeteende, men båda simmar de med den på ryggen.

swimfin

Fenan kräver mer av barnen än puffarna som ger mycket flythjälp. Händerna blir helt lediga med fenan på ryggen och barnen får simma fritt med armarna. Med puffarna på armarna har Elin egentligen bara använt fötterna då hon simmar, nu med fenan använder hon händerna också, dels för att hålla huvudet över ytan, dels för att det säkert är lättare nu. Hon simmar runt som hajen själv. Viggo har använt händer och fötter med puffarna och det gör han med swimfin också. Viggo tog idag några få simtag utan några hjälmedel alls.

Fenan får tummen upp av oss alla fyra som var i simhallen idag. Barnen fick mer känsla av att de simmade själv. Och de fick jobba för att hållas på ytan med swimfin. Det går ju att simma på rygg också, vilket Viggo nästan prövade på. Ett litet minus, båda fick skavmärken under armarna av remmen man spänner fenan med. Kan hända vi spände fast den för högt upp. Får testa lägre ner nästa gång vi simmar.

Har ni frågor, tveka inte, fråga och jag försöker svara utgående från våra erfarenheter.