Friends & brgrs

Danni bjöd med mej till stan, vi skulle gå på burgare. Först gick vi kvickt några ärenden. Lite för kvickt för det blev tid över. Lika kvickt kom vi på att ta en after work.

afterwork

Efter det rosa glaset gick vi vidare till Friends & brgrs på mediatillfälle. Friends & brgrs är en fast casual restaurang som öppnar om två dagar, onsdag 15.4 kl. 14. Har ni vägarna förbi, rekommenderar jag varmt.

friends&brgrs mikonkatu

Ny renoverat och fräscht för 75 restauranggäster, barnmatstolar fanns det också. Plus för det. Jag kan bra tänka mej att ta barnen med och äta här.

friends brgr
friends&brgrs interior

Fast casual är en blandning av fast food och casual dining. Man beställer maten vid disken, väntar vid bordet, hämtar vid disken och plockar undan efter sej själv. Maten är av bättre kvalitet än traditionell fast food och miljön i själva restaurangen är mer inbjudande.

friends&brgrs helsinki

Råvarorna är något dessa killar har satsat stort på. Köttet är inhemskt och färskt som mals på plats och ställe. Det smakar man, lätt den bästa burgarbiff jag ätit. Majonäsen görs själv och aiolin (som smakade himmelskt) likaså.

heimlagat

Franskisarna vi åt var potatisar ännu i morse. Häftigt! Och bra mycket bättre pommes än på andra restauranger.

potatis pommes
friends & brgrs
burgare

En bättre start på veckan får man leta efter. Jag kunde gott och väl inleda mina veckor så lite oftare. Tack Danni igen en gång! Och tack gänget på Friends & brgrs för den bästa hamburgaren på länge!