Om kläder och väder

shoppa sommarkläder

Shoppade sommar igår på stan. Kortärmat och tunna sköna byxor åt barnen.

snöhög hjälpa våren

I dag hjälpte Elin och Viggo sommarn med att ivrigt söndra det lilla som är kvar av snöhögen. Den glädjen då de grävde fram gräsmatta. En del av snön spred de ut på vägen bredvid och väntade på att en bil körde över. Två bilar passerade medan vi var ute och den ena träffade det lilla som inte smultit, det om något var häftigt.

sida vid sida

Jag är så otroligt glad att alla tre barnen har polarn o pyret skaloveraller med fleecefoder. Vi kommer ut snabbt, hahaaa, men snabbare än med lager på lager metoden i varje fall. Vinteroverallerna slits inte i onödan. Vi slipper regnbyxor då dessa overaller håller vatten i den mån som behövs för vädret där ute. Nu bara overallerna hade en egenskap att under natten putsa sej själv, det skulle vara perfektion.

Jag brukar inte ta bort fodret i overallerna, även om det alltså går. Jag är för lat för det. Utan dagarna som är varmare än idag, då har Viggo och Elin jacka + byxor och Aron en skaloverall. Alla tre har dessutom en tunn tröja eller college under. Men hur kan det vara så svårt att veta vad de behöver på sej då vi går ut?

vattenlek

En tycker att med snart sex år som förälder på nackan kunde det finnas en viss vana med vad som ska kläs i vilket väder. Men inte, detta inte vinter, inte vår väder då det ena dagen är varmare och andra dagen svalt, ruskigt och blåsigt gör mej gaaalen. För att inte tala om morgon vs eftermiddag då temperaturskillnaden kan var hur många grader som helst. Jag väljer kläder så gott jag kan medan barnen står bredvid och suckar och vill ha något helt annat. För det finns väl inget värre än en scarf runt halsen och crocs stövlar på fötterna. Jag vill ha varmare väder, så det räcker med (ute)byxor och college. Eller ingen långärmad alls, det passar också. Denna tidiga vår är bara så svår att tolka.

Imorgon får vi klä oss i regnkläder och gummistövlar, om vi går ut alls. Ett lätt val då det lovas regn för hela måndagen.