Barnen på skidor

Det bästa med dagens butiksbesök var helt klart nya skidor åt Viggo. Han var väntat länge på att få skida och nu äntligen var det möjligt. Först då det börjat skymma hann vi ut. Skönt att barnen för en gångs skull var ivriga på att komma ut, det är de inte alla gånger nej.

på skidor

Viggo for fram med fart, föll ibland och fortsatte glatt. Elin var först försiktig, men hon visste också precis hur hon skulle göra. Stavar hade vi inte, men det verkade gå bättre utan. Även om Viggo först tyckte det krävdes för att skida. En mycket lyckad skidpremiär. Jag fasar för när de vill ut i pulkabacken med skidorna, Viggo pratade redan om att åka i backe med skidor.

Jag tror bestämt att vi ska skaffa ett par skidor till oss vuxna också. Vi klarar oss med ett par skidor och egna skidskor åt båda. Sedan då barnen blir vanare skidåkare kan vi investera i ett par skidor till. I dagsläge är det bara bra att en rör sej till fots och hjälper upp barns som faller. Jag har inte skidat sedan kanske högstadiet, om ens då. Nu lockar det nog att skida igen.

2 svar på ”Barnen på skidor

  1. Rekommenderar verkigen skidåkning! Var just med de två yngre häromdagen. Orkar inte de små hela vägen kan man ha pulkan med och knyta den kring magen så de kan åka snålskjuts emellanåt. Bra träning samtidigt! 😉

    • Nu väntar vi på mer snö. Som tur hann de skida en gång före allt regnade bort. Bra idé med pulka för trötta ben!

Kommentarer är stängda.