Författaren Viggo

Det är med jämna mellanrum som någon har tråkigt här hemma hos oss. Det finns inget att göra, det duger inte att läsa bok eller spela tillsammans. Idag, mitt i ett tråkighets tillfälle, kom Viggo på idéen att göra en egen bok. Jag jublade inombords och var minst lika ivrig som han. Jag lovade skriva texten som han dikterade och han ritade bilderna.

viggos bok

Boken heter Viggo riddare, det visste han direkt han kom med sin bok idé. Han fick stämpla titeln på pärmen helt själv. Det är underbart att få se sitt barn ivrig, nöjd och stolt över sitt arbete.

skriva egen bok

Han ritade fina bilder på sej själv som riddare och slottet. Sedan var det dags för en kreativ paus då han hade slut på idéer till de följande sidorna. En stund senare var han klar att fortsätta. Snabbt var boken klar och författaren nöjd över sin debutbok. Ni kan säkert gissa vilken saga som lästes som godnatt saga hos oss i kväll.

viggo riddare