Pepparkaksverkstaden

Andra ronden pepparkaksbakning med barnen var lika mysigt som första gången. Nu dekorerade vi pepparkakorna också.

kavla pepparkaksdeg
pepparkaksformer
dekorera pepparkakor

Men alltså den där färdiga kristyren som går att köpa i butiken, hur trög kan den vara. Jag hade ont i fingrarna efter att vi dekorerat två plåtar pepparkakor. Nästa gång ska jag försöka orka blanda till egen kristyr och kanske ha tummar kvar efter dekoreringen.

4 svar på ”Pepparkaksverkstaden

      • Jag klagade på samma sak här om dagen och mannen meddelade snällt att den ju faktiskt ska under varmt vatten först en stund. Det hade jag helt missat för jag gör oftast egen kristyr.

        • Tack för tipset. Läste på förpackningen också att kristyren ska under varmt vatten och vilken skillnad det blir! Dekorerade precis pepparkakshus och hade först egen gjord kristyr, men när den tog slut fortsatte vi med butikens. Men butikens är ju så gul jämfört med den kritvita man vispar själv.

Kommentarer är stängda.