Varma tår i vinter

skor till vintern

En shoppingtur med hela familjen resulterade i nya skor åt alla förutom Aron. Han hade också fått, men den minsta storleken var för stor. Barnens bruna skor är köpta redan tidigare, men de andra på bilden är nya från igår. Nu hoppas vi crocs levererar och vi får gå med varma fötter hela vintern. Underbart lätta är skorna dessutom.

6 svar på ”Varma tår i vinter

 1. Hej,

  Hamnade in här via Danni. Lade märke till att ni köpt Molo kids vinterhalare, funderar själv också på en sådan och velar fram och tillbaka om det ska bli storlek 98 eller 104 åt vår knappt 3-åring. Hon är 94cm lång och benens innermått ska vara 38 cm eller mer. Fick via Punavuorenpeikko veta att storlek 98 har 39cm och storlek 104 har 42cm så det skiljer ju inte så mycket. Hur lång är er Elin? Ni tog visst en 104.

  Så måste jag kommentera Crocsen också 🙂 Jag är lat med att gå med barnen i butiker och beställer ofta hem kläder och skor istället. Skönare så, men det har ju sina risker. Vi tog i bruk skorna innan jag märkte att det knappt var något extra framför tån. Jag beställde enligt deras tabell på nätet och den är nog rätt missvisande. Gissar ändå att en storlek större inte skulle ha funkat heller. Sade de ngt speciellt i butiken, ska det kanske inte behövas så mycket extra framför tån i Crocsen då de är så mjuka och så? Breda är de ju, så rymliga på det viset.

  • Roligt att du hittat hit, välkommen! Elin är lite på 100 cm och för vintern är overallen 104. Förra vintern hade hon en i storlek 98, då var hon alltså mellan 2 och 3 år. Längd hade hon som två åring 88 cm och hon fyller år på sommarn. Om det alls hjälper. Kom ihåg att overallens rygg är längre än barnets rygg, vilket gör att grenen hänger lägre ner längs benet. Svår förklarat, hoppas du förstod vad jag försöker förklara. Men inte är det stor skillnad på benlängden på de där två storlekarna enligt måtten du fått. Svåra beslut. Tråkigt blir det ju om den mindre blir för liten mitt i vintern och du hamnar köpa en större sedan.
   Om crocsen. Vi tog bådas skor med utrymme i tårna. Elins är C11 och kollade på tabellen på nätet att det motsvarar 28-29 och Viggos är C13 vilken motsvarar 30-31. Elin har 28 på sina andra skor till vintern och Viggo 31. Nu tror jag att det kommer att rymmas en yllesocka i crocsen om det behövs. De sade inte något speciellt om skorna i butiken. Jag ville ha med lite växt utrymme så de passar ännu i mars. Äsch att era är lite knappa, hoppas hennes fot inte växer mycket nu i vinter så de passar en längre tid.

   • Tack för svaret! Tror ändå det får bli en i storlek 98, vill inte ha en för stor heller, då blir det ju säkert också svårt att röra sig.
    Vår flickas Kuoman är storlek 26 och Crocsen motsvarar 25-26 så det borde väl vara okej men ja. Jag vet inte. Varma verkar de vara åtminstone! Får hoppas hon kan ha dem hela vintern iallafall.

    • En för stor är inte bra det heller. Hon ska nog passa bra in i 98an i vinter. Skönt att skorna verkar varma! Vi har inte prövat våra utomhus ännu.

 2. Hej!

  Vet att det är ett gammalt inlägg men nu har ni kanske hunnit testa Crocsskorna på barnen under förra säsongen. Fick igår hem de jag beställt till 3-åringen. Försökte läsa innan att de skulle vara varma men nu när jag fick hem dem tvekar jag. Känns ju inte särskilt fodrade nere i foten. Mer som en vanlig gummistövel och det tar jag ju inte på honom om det är snö och minusgrader. Upplevde du dem som varma förra säsongen?

  • Jag tycker också skon är konstigt tunn nere i foten. Biträdet i butiken förklarade att själva skomaterialet, gummit, isolerar så bra att de håller varmt. Köpte ju inte den förklaringen och tänkte att vi säkert får handla varma vinterskor (kuoma) då det blir kallt på riktigt. Det behövde vi inte göra. Crocsen höll tårna varma och torra. Skönt att kunna ha samma sko då det var vått och slask och då det var minusgrader. Har tänkt skaffa samma skor till kommande vinter. Hoppas detta svar hjälper dej.

Kommentarer är stängda.