Bunkra upp med kläder

Jag har som vana eller ovana, helt hur en ser det, att köpa kläder i följande storlek åt barnen. De kläder hamnar sedan ner i lådor och vänta på att kidsen växer. Jag har lite lugnat ner mej med detta sätt, men senast idag insåg jag nyttan med ett litet förråd. Viggos kalsonger började se rätt tajta ut. Inte så konstigt, då de har samma storlek på underkläder med Elin (98/104). Här längs med året har jag köpt boxers i nästa storlek då de varit på rea  och idag plockade jag fram en liten hög och tvättade upp. Bra mycket lättare än att behöva springa runt och leta efter rätt storlek, skönt material och för bra pris. I butiken idag var hans storlek slut i var och varannan färg.

kläder på växten

Skjortor och blusar har jag lite hejdat mej att köpa på lager, speciellt då Viggo och Elin går en längre tid i samma storlek. Köper istället nytt då det finns något som tilltalar eller då de börjar närma sej följande storlek och kläderna i skåpet blir korta. Nu under galna dagarna passade jag nog på att köpa mjukisbyxor åt Viggo i nästa storlek, även om 116 är rymliga ännu, men jag har äntligen hittat en förmånlig modell som hålls på honom. Name it har collegebyxor med gummiband-knapp spänning i midjan. Bara snöre att knyta har visat sej mindre hållbart längs med dagens alla toabesök, till slut hålls byxorna inte uppe längre. Finns det andra som samlar på sej kläder i för stora storlekar?

6 svar på ”Bunkra upp med kläder

  1. Joo de gör jag oxå. Köper då jag hittar något bra o prisvärt. 🙂 jag tycker de e mindre stressande på så sätt o ofta då man brukar behöva något så finns de säkert int i butiken eätt storlek/färg/ mönster etc.

    • Svårast tycker jag är att hitta något som fyller alla kriterier på just rätt storlek och utseende just då när behovet finns.

  2. Köper alltid följande storlek. Alltid jag hittar något på rean köper jag. Köper nästan aldrig kläder för normal pris.

  3. Eftersom vi nästan enbart kör på loppiskläder så är det nästan ett måste att samla på sig då man hittar, speciellt när det gäller större storlekar som kan bli rätt slitna. Redan innan vår Milea var född köpte jag något par flickbyxor (vi visste att det var en flicka) i storlek 116 eller något sånt, bara för att jag hittade 🙂 Jag brukar tänka att det ju alltid går att sälja vidare loppiskläder om det visar sig att de inte passar eller att man inte behöver dem. Sedan kan jag komplettera med basplagg från HM, lindex och kappahl (deras barnkläder tycker jag att är riktigt bra) om det behövs.

    • Där gäller det att komma ihåg var du gömt de byxorna sedan hon blir så stor om ”några” år. 🙂 Men jag gör lika, hittar jag något i jätte bra skick på loppis i för stor storlek, köper jag med tanken att det alltid går att sälja vidare om det inte passar eller faller i smaken sen mera. Jag gillar också speciellt lindex och kappahl barnkläder. HM har så massor av allt, orkar sällan titta omkring utan blir bara stressad där.

Kommentarer är stängda.