Sensommar sysslor

Har kokat mitt livs första saft med en saftmaja. Brände mej smått på handen i den heta ångan på kuppen. Nu står äppelsaften i kylskåpet, imorgon smakar vi. Kokade också äppelmos som ska frysas ner.
koka äppel
Plommonen i Viggos plommonträd börjar mogna. Plockade Arons mössa halvfull och kastade dåliga frukter i buskarna åt djuren.
plommon i hatten
Bara vädret fortsätter vara varmt mognar resten av plommonen och äpplena. Mera saft och mos utlovas på veckoslutet. Kanske en tredje äppelpaj också.
hemma gården

2 svar på ”Sensommar sysslor

  1. Vi har planer på att köpa och plantera plommonträd. Har du tips på någon bra sort? Skulle vilja ha ett (vinter)tåligt träd som relativt fort skulle växa till sig och ge mycket och goda plommon.

    • Ärligt talat, har jag ingen aning om vad plommonträden är för något.. Viggos träd är mörka plommon och Elins gula. Viggos träd blommade förra året (som fyra år gammalt) för första gången och iår fick vi första frukterna. ELins träd har inte blommat än. Båda träden är köpta från Reimans i Jorvas och där har personalen varit jätte kunnig. Lönar sej att titta in där och prata med dem. Hoppas ni hittar ett träd åt er!

Kommentarer är stängda.