En sväng till Räfsö

I stålande skolsken åkte vi med den lilla färjan på föräldra-barnklubbens vårutfärd till Räfsö. Vi var lagom många familjer och de flesta hade storasyskon med sej från Viggos klubb. Viggo var också med förstås.

motaleff
m:s christine

Räfsö är ett vackert område omringat av havet. Det känns stort och mäktigt att stå uppe på berget och kolla ut över det vindstilla vattnet.

havet räfsö
räfsö

Länge kunde man inte beundra vyerna då alla barnen for omkring på berget. Alla ögon på dem för att vara på säkra sidan. Barnen älskade att röra sej i terrängen, springa, hoppa, klättra runt och samtidigt upptäcka och samla natur.

spring i benen
utfärd räfsö
på räfsö

Lunchen med efterrätt smakade extra gott. En liten stund lek efter maten och sedan var det dags att stiga ombord på m/s Christine igen. Tiden gick allt för fort. Jag och barnen var inte alls färdiga att åka tillbaka till fastlandet.

tunga