Frostbiten hösttårta med Mumin och leksaksbil

Fick äran att göra en tårta då tvillingarna på granngatan firade 2 års kalas. Önskemålen angående dekorationerna var ett Mumintroll och en leksaksbil, samt namnen båda barnen kallar sej själv. Angående färger fick jag fria händer. Tårtan fick smaka jordgubb och banan.

mumin tårta

Eftersom Mumin är en vit figur valde jag att göra bilen i en annan rätt neutral färg och sätta färg på resten av tårtan istället. Tanken var att Mumin och bilen är ute i hösten. Täckte tårtan med grön sockermassa och gjorde de övriga dekorationerna i höst färger.

mumin bil cake topper

Placerade Mumin och bilen bland färggranna löv.

höst tårta

bil tårta

Ritade fönsterrutor och lampor på bilen med en livsmedelstusch. Mumins ögon är också ritade med samma penna.

höst tårta 2

Pudrade löven och bokstäverna med kristallpulver för en frostig känsla. Syns kanske lite dåligt på bilden.

mumin tårta 2

Fyllde tårtan med jordgubbsmousse och bananmousse. Det var första gången jag gjorde en mousse på banan. Smakade riktigt bra, trots att jag hade vissa fördomar.

Bananmousse och jordgubbsmousse

Fixade fyllningarna till denna 20 cm tårta av 2 dl vispgrädde och 200 g naturell färskost. Vispade grädden nästan färdig, tillsatte färskosten och vispade vidare. Delade moussen i två delar.

I den ena delen rörde jag ner en och en halv mosad banan. För att få en fastare konsistens tillsatte jag vaniljkrämspulver tills det verkade bra.

I den andra delen rörde jag ner tinade jordgubbar. Tippar på att de som frusna vägde kring 200 g. Lät så mycket som möjligt av vätskan rinna ur de mosade jordgubbarna före jag röde ner dem i grädd-ost blandningen. Använde mej här också av vaniljkrämspulvret för att få en tillräckligt fast konsistens.

2 svar på ”Frostbiten hösttårta med Mumin och leksaksbil

Kommentarer är stängda.