En höstlovs utfärd

Viggo är ensam i denna familj om att ha höstlov. Men det finns många andra som får njuta av denna semester, bland andra vänner som bor i Borgå och Lovisa. Vi hade planerat in en träff hos en av systrarna vi (jag och min syster) känt sedan småbarnsben. Att träffas är nuförtiden lite annorlunda än förut. Vi var fortsättningsvis fyra vänner, men barnantalet har ökat sedan vi alla fyra senast träffats. Denna gång var barnen sju. Det märktes att barnen var många. Vi hann inte slutföra många diskussioner och flera meningar blev på hälft. Men oj så underbart det var att träffas. Nästa gång blir det en barnfri träff över en god middag bestämde vi. Hih.

utfärd

Värdinnan bjöd på smaklig soppa till lunch. Till efterrätt fick vi Kolmen Kaverin Jäätelö. Hade inte ätit av glassen förut. Kommer definitivt att göra det igen! Smaken var något helt unikt. Mums säger jag bara.

kolmen kaverin jäätelö

Med mätta magar gick vi alla ut. På programmet stod en tur till ladugården på Bosgård. Först kollade vi in den enorma tjuren i hagen. Redan den var imponerande om man frågar Viggo och Elin.

bosgård tjur

I ladugården fick vi se årets kalvar, riktiga lättviktare på sina 300 kg. De blir några gånger större då de är vuxna. Elin och Viggo ville inte slita sej ifrån. De kunde ha stått och beundrat dessa kossor och kalvar hur länge som helst. Ingendera verkade vara det minsta rädda för djuren.

bosgård kalv

bosgård kossa

Före vi gick in igen kikade vi in i nyöppnade Deli restaurangen. Ett mysigt ställe med lunch av gårdens eget kött. Dessutom får man köpa med sej kött, korv och matportioner hem. Idag slank det ner lite metwurst och några kilo maletkött. Bara vi får plats i vår frys, ska vi köpa hem ett större köttpaket.

bosgård deli

2 svar på ”En höstlovs utfärd

Kommentarer är stängda.