Ute i trafiken

Nu har vi kommit så långt att båda barnen kan cykla med sina Puky balanscyklar då vi ska en längre bit hemifrån. Hittills har parkerna här nära varit max för Elin. Nu orkar hon bra till mostern och tillbaka. Bara hon inte behöver hålla samma fart som Viggo, då orkar hon inte utan vill att man ska bära cykeln. Som tur går det vid de tillfällena att föreslå att hon kan cykla den takt jag går och att det passar henne.

i trafiken

Stanna vid övergångsstället. Titta och båda hållen och först sedan cykla över.

puky balanscyklar

Viggo är en mästare i backarna. Elin har på några dagar utvecklats och har mycket bra koll på cykeln. Jag behöver inte blunda i alla nedförsbackar, bara i de brantaste.

hålla balansen

Elin har också lärt sej att lyfta benen bakåt då hon glider fram och inte behöver sparka mera fart.