Siiris doptårta

Det var ju då dop för en evighet sedan, känns det som. Dryga två veckor för att vara exakt. Men har inte visat doptårtan jag fick göra åt systerdottern.

doptårta

Önskemålen var få gällande utseendet, men desto klarare. En simpel tårta utan för mycket dekorationer. Gärna i samma färger som inbjudan, limegrönt och turkost. Namnet fick finnas med. Bestämde mej för att göra en i två våningar. Som dekoration valde jag att göra ett band av blommor. Har sett flera tårtor i den stilen och tycker de är himla fina och stiliga på något sätt.

våningstårta

Gällande smak fanns också klara önskemål, det gillar jag för det underlättar mitt arbete. Inget för chokladigt och gärna syrlig i smak. Något i stil med bröllopstårtan som smakade lime. Hallon fick det också finnas. Det blev en citronbotten fylld med lime- vitchokladmousse med hel (inhemska) hallon.

vånings tårta

Tårtan är spacklad med smörkräm smaksatt med vanilj och täckt med sockermassa/pasta. Dekorationerna har jag den här gången gjort i flower paste eller modelling paste. Det var första gången jag använde mej av den massan och jag gillade stort. Det gick att kavla massan jätte tunn, vilket resulterade i nätta blommor. Blommorna i sin tur torkade i ett huj. En massa jag absolut ska använda på nytt till dekorationer.

2 svar på ”Siiris doptårta

Kommentarer är stängda.