Det lätta valet

anskitsmålning

Rätt ofta sitter en av grannflickorna och målar ivriga barn på kind eller hand. I bästa fall kan samma barn ha någon figur på båda kinderna och båda händerna, så gänra vill de bli målade. Skolflickan målar med precision och tålamod åt alla som vill.

kompisar

Idag var den dagen då Viggo också ville få en bild. Hittills har han inte velat. Från den lilla asken med ”tatuerings”bilder plockade han snabbt upp sitt val. Det var inte svårt.

sjörövare 1

Sjörövare märke, enligt Viggo. Tyst satt han och iakttog grannen då hon målade. Jag kan bara inte förstå hur skicklig hon är. Och jag är fortfarande häpen att Viggo vågade. Allt har helt tydligt sin tid och plats.

sjörövare 2

Med favorit skjortan han fått och märket på handen.

jordgubbe 2

Sedan var det Elins tur. Hon valde två bilder. En för var hand.

jordgubbe 3

Hon satt och såg nöjd och belåten ut då jordgubben tog form. Den andra handen förblev tom, det började regna och vi tackade för oss.

jordgubbe 4

Jag var säker på att det inte skulle gå att duscha i kväll eller tvätta händer för den delen. Så fel jag hade. Först tvättade vi bådas hand försiktigt då vi kom in. Men båda ändrade sej till slut och ville tvätta bort märkena också. Det går alltid att få en ny bild en annan dag.

4 svar på ”Det lätta valet

    • Kiitos! Tyttärenne työskentelyä oli ilo seurata ja aivan ihanaa,että hän jaksaa meidän pienempien kanssa touhuta. <3

  1. Jag älskade att måla ansiktsbilder och på händer när jag yngre och tvingade, främst min sju år yngre syster att sitta modell åt mig hela tiden. Haha!

Kommentarer är stängda.