Rabarberscones

Fick plundra grannars rabarber igår. På Keittiökaveri bloggen hittade jag ett recept jag prövade, rabarberscones. Gott blev det. Jag minskade på sockermängden, det blev bra så också.

rabarberscones

Rabarberscones

200 g rabarber
3 rkl socker (jag satt nästan 2 msk)

Degen:

5 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl socker (jag satt under ½ dl)
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt (jag lämnade bort saltet, smöret var salt)
1 ägg
1 dl mjölk
(jag hade i lite kardemumma också)

Värm ugnen till 225°C

Skär rabarbern i bitar, lämna bort hårda ändorna om det behövs. Blanda rabarberbitarna med sockret i en bunke.

Blanda ihop mjöl, smör, socker, bakpulver, salt. Antigen med fingrarna eller i maskin. Blanda i ägget och mjölken. Rör till en jämn deg.

Häll ut degen och rabarbern på ett mjölat bord, rör samman. Forma degen till en rund ca 2 cm tjock kaka. Jag gjorde detta på plåten, min degklump var lite diffus. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.

Här finns receptet på finska.