Hos brorsan på besök

På eftermiddagen hälsade vi på hos min bror. Det är nästan som att komma hem. Jag köpte lägenheten, sedan köpte systern den av mej och brodern den av henne. Visst ser det annorlunda ut än då jag bodde där. Men känslan där är lika som då.

1

Brorsan skaffade ny soffa i samma veva som vi förnyade vår. Vi hade inte sett den live förrän idag. Före vi åkte och i bilen pratade Viggo om Ns soffa. Att den ser ut som vår, men är annan färg. Alla gånger han drar till med något liknande är jag lika paff och förundrad. Vi har då för nån månad sedan pratat om Ns soffa och hur den ser ut. Jag visade en bild på den då. Och idag pratade Viggo om soffan som om vi diskuterat den igår. Han kom ihåg allt det vi pratat då förut. Jag är bara förundrar över hans minne och framför allt detaljminne.

2

Soffan var fin och bekväm. Större än vår. Barnen lekte en rolig lek tillsammans. Denna gång bestämde de båda två. Ofta är det Viggo som styr leken. Det gick fort i deras lek. De var inte stilla en sekund. Telefonen lyckades bara ta suddiga bilder. Men vi får leva med det.