En dag på kurs.

Jag spenderade denna soliga dag inne. Och detta utan klaga alls. Ämnet var intressant nog. Jag litar dessutom på att detta inte var vårens sista fina dag.

kurs2

Det var alltså bakningsrelaterade kurser. På den första gick igenom grunder för att dekorera en tårta. Några nyttiga tips fick jag med mej hem. Sedan fick vi själv sätta igång att göra dekorationer. Med utstickare och silikonformer. Testade att göra några morötter i en silikonform. Blommorna och bladen gjorde jag med olika utstickare. Dessa pryder en tårta inom kort.

kurs1

Den andra kursen koncentrerade sej på blommor i sokcermassa/sockerpasta. Vi fick fyra olika blommor. Av dessa var tre sådana som går att göra utan någon speciell form. Då behöver man alltså inte massa (dyra) prylar, utan man klarar sej med sånt som finns hemma. Vi fick också pröva på gum paste/ flower paste. Den massan har jag inte använt förut, men kommer att använda den ibland i fortsättningen.

Här kan ni beundra kursledarens tårtor och andra läckerheter. Hon är för övrigt en underbar person. Jag kommer garanterat att delta i någon kurs i höst igen. Förutom allt nytt jag lärde mej, var det bästa att jobba ostört. Utan att behöva göra det mitt i natten.