Spagetti Bolognese

hälsans kök

Nu finns det gott om Hälsans Kök vegetariska produkter i vår frys. Jag och familjen får alltså testa dem via Buzzador *.

1

Idag tillredde jag Bolognese sås på färsen. På Hälsans Kök sidor står att färsen bland annat kan användas istället för maletkött i olika rätter.

hälsans kök färs

Förvåningen var stor då jag hällde ut påsens innehåll i pannan. Det liknar maletkött mer än jag trott. Snabbt gick det att tillreda maten, då färsen inte behöver annat än koka upp. Men för såsens smak annars, hade jag föredragit en lite längre kokningstid. Löken, moroten och rotsellerin hade mått bra av det. Jag gjorde maten med detta recept som utgångspunkt. I samma stil har vi ibland gjort sås på maletkött också.

hälsans kök färs 2

Bolognesen doftade gott och såg aptitlig ut. Smaken var det heller inte något fel på. Färsens konsistens var mjukare än maletkött. Denna produkt är ett bra alternativ till köttet. I prisklass rör färsen sej i samma klass som 400 gram nötmaletkött.

2

Barnen gillade och åt med god aptit. Elin störde sej lite på lökbitarna. Jag orkade inte skära det tillräckligt smått.

*Som Buzzador har jag möjlighet att prova nya produkter och tjänster. Allt jag behöver göra är att berätta om dem för mina vänner, öga mot öga och/eller via sociala medier samt rapportera mina erfarenheter på Buzzadorsidorna.

Ett svar på ”Spagetti Bolognese

  1. Pingback: Sista Hälsans Kök | Sagoborgen

Kommentarer är stängda.