Glädjens påskbasar

Idag ordnades en påskmarknad, eller påskbasar som de hade namngivit det till på svenska, på torget här i byn. Två privatpersoner står bakom hela evenemanget, de ordnade en likadan marknad före julen också. Underbart då någon får liv i ett annars dött torgområde. Flickorna har valt att stöda Ljunghedas takrenovering med inkomsterna från marknaden.

palmsöndag

Vi promenerade till torget. Solen värmde skönt.

palmsöndag2

Ställvis har snön smultit nästan helt och på vissa sträckor var det rena rama skrindskobanan.

glädjens påskbasar

Marknaden var strålande! Hästar, getter, kanin och alpackor var klara favoriter bland de små. Fina påskpynt och inredningsföremål fanns till försäljning. Likaså bakverk, bröd, skinkor och fisk av olika slag. Lite rökt lax slank med oss hem. En påskhäxa träffade i vimlet, hon delade ut godis åt alla sötsugna. Vi hoppas på att detta blir en tradition. En härlig förmiddag på torget!