Tårta med prinessa

Marsmånaden börja med en tårta åt en kompis dotter som fyllde 6 år. Flickans önskemål var prinsessigt och ljusrött. Tårtan fick gärna smaka hallon. Jag var mer än ivrig över dessa önskemål. Det var så roligt att få planera och pyssla en prinsessa och rosa blommor.

prinsess tårta

Jag valde att göra en prinsessa med lila klänning. Hon sitter på en blomsteräng med en blomma i handen. Kronan har hon klätt av sej.

tårta prinessa

Dekorationerna är gjorda i sockermassa och gumpaste.

prinsessa tårtdekoration

Blommorna penslade jag med glitter.

prinesstårta 1

Tårtan i sej består av ett ljust tårtbotten fylld med vit chokladmousse med hela hallon. Tårtan är spacklad med smörkräm och täckt med sockermassa.

För två lager vitchokladmousse använde jag 4 dl grädde, 200 gram philadelphia ost och dryga 300 gram vit choklad. Värm grädden i kastrull (inte koka) och rörde ner den finhackade vitchokladen. Rör om tills chokladen har smelt. Ställ i kylen tills chokladgrädden är helt kall, jag gjorde min kvällen innnan. Vispa grädden och färskosten till en fast mousse. Receptet är ursprungligen Toves.

Jag bredde ut mousse på tårtbottnen och stack hela frysta hallon (inhemska) i moussen. För två lager använde jag närmare 400 gram hallon.

10 svar på ”Tårta med prinessa

  1. Denhär tårtan vågar jag int visa åt mini-F. De e Askungen, Snövit, Törnrosa, Belle etc. som gäller. Superfin!

Kommentarer är stängda.