En biltårta

Vi har åter haft en helt vanlig tisdag med klubbar och sånt. Drar till med en tårta från veckoslutet istället. Fick baka och dekorera en biltårta. 3-åringen känner till alla bilmärken och således ville jag ha med bilmärken i dekorationerna. Samtidigt är leksaksbilar ännu en stor del av ett barns vardag de också.

biltårta 1

Beslöt att göra tre leksaksbilar i olika färger. Antons favoritfärger orange och brun fick bli två och turkost tyckte jag passade som tredje bilen i raden. Bilarna ska föreställa leksaksbilar, inte riktiga bilar.

biltårta 2

Namnet fick också finnas med på kakan. Valde att täcka tårtan med vit sockermassa och göra bilmärkena och namnet i svart.

bilartårta 3

bilmärken tårta

Runt tårtan placerade jag fem bilmärken, Opel, Audi, Toyota, Volkswagen och Mercedes. Tårtan i sej bestod av ett sockerkaksbotten ett lager vitchokladmousse och ett lager mjölkchokladmoussen. Spacklade tårtan med smörkräm smaksatt med vanilj.

4 svar på ”En biltårta

  1. Alltså helt otrolig!! Får man beställa av dig? Jag är så usel på att baka och misslyckas alltid. Här på din blogg ser allt så lätt ut; cupcakes, bullor, semlor och kakor… Waves från mig 🙂

Kommentarer är stängda.