En rapport

Elin blev 1,5 år igår. Världens goaste flicka att få vara mamma till, det är hon. Har samlat fakta om Elin just nu. Är du inte intresserad, lönar det sej att skippa detta.

Viljestark buse. Matglad. Finurlig. Utåtriktad. Glad och go. Äter en eskimoglass lika snabbt som sin bror.

1

Sitter på pottan, ibland med resultat. Vill klä på sej själv: får byxor, uteskor, mössa, yllesockor själv.

2

Vill egentligen inte ha hjälp med något om hon är på det humöret. Hoppar nästan jämfota. Springer. Kan gå på tå. Är inte intresserad knopp pussel, riktiga ska det vara. Har ett tålamod precis så kort som en 1,5 åring ska ha.

3

Vill vara med och göra mat och fixa i köket. Äter själv med sked och fingrar. Dricker ur vanligt glas. Avgudar sin storebror. Kan bygga torn av klossar och gillar att bygga med duplon. Tycker om att leka med köksleksakerna och tågbanan. Dockorna får hårda kramar.

3

Klättrar gärna upp i famnen med en bok. Gillar rörelsesånger. Morgonpigg, i regel senast klockan 6.30. Har åtta framtänder och fyra kindtänder, hörntänderna börjar snart ställa till det. Sover en gång på dagen i upp till tre timmar. Somnar själv på kvällen med Viggo i samma rum. Sover hela natten om inget är på tok. Har kvar sitt höga skrik då det behövs.

5

Ord: upp, kii-kniv, tatt-tack, teej/tääj-nej, mamma, pappa, kikke-nikke, tocka-docka, puppa-pussla, smackar då hon är hungrig, tää-där, popp-voff, kaak-katt, mbuu-muu, titta, mmm-joo, aj, hej, kiikii-kiwi, kackaa-traktor, kakka, oj, kickii-kuckuu. Säkert några till, men hur jag än funderar kommer jag inte på nu. Har ett passivt ordförråd som heter duga. Känns som om hon förstår det mesta.

6

En rådgivningskoll har vi hunnit med för några veckor sedan. Hon lär ska vara mycket samarbetsvillig för att vara en 1,5 åring. Hon visade sej från sin allra bästa sida då vi var där. Strategiska måtten på grynet är: 10,440 kg och 82,6 cm. (Viggo i samma ålder: 10,170 kg och 85,5 cm)

 

8 svar på ”En rapport

  1. Vad roligt att läsa 😀 skrattade lite när du skrev måtten, tänkte på Elliot som 8 och 10 mån vägde exakt 10 kg, får se om det har gått upp nu till 1 års kollen.
    Ganska länge kan de väll hålla samma kilo har jag förstått 😉

    • Han tycks använda allt han äter, Elliot. Fart på så hinner inte kilona stiga 😉 På varken mor eller son.

  2. Härregud så hon liknar Leona på vissa bilder, kroppsformen och sättet…:) Vi har ju dessutom samma randiga Po.p klänning 🙂 Leona är lite mindre men annors ”kan” hon samma juttun 🙂 Vår loppa e snart 2 år, så tiden flyger…

    • De verkar ganska lika våra flickor så där till sättet. 🙂 Jösses att hon snart blir två, då gör ju Elin det också. Vilket betyder att Viggo blir fyra, hjälp!

Kommentarer är stängda.