En ny Puky

I väntan på snö, fick Viggo en försenad födelsedagsgåva. En ny Puky sparkcykel, en Puky LR XL. Tack Eva för mycket snabb leverans! Viggo hölls knappt i skinnet när pappan kom med paketet. Det var den ivrigaste, lyckligaste killen jag sett den fredagen.

Allvarlig min då han prövar den första gången. Visst är det lite annat än med den lilla blå.

Sadeln och styret sänktes på den blå cykeln. På våren får Elin börja använda den. Lite prövade hon förstås ocså.

Med lite hjälp på traven brummade hon fram. Släppte pappan taget, blev det mycket svårt.

Ute med cykeln för andra gången. Det går hur bra som helst. Han glider fram hur vant som helst, även om det stundvis ser skrangligt ut.

8 svar på ”En ny Puky

 1. En liten varning… Den kommer upp i en jäkla hård fart! Mamma får springa lite mer o hårdare. F älskar sin o kör jätte långa sträckor med den.

  • Haha, jag tänkte skriva exakt samma sak! Att det är en enorm skillnad i farten mellan den lilla cykeln med de ickepunkterbara däcken och den stora med riktiga däck;) I branta nerförsbackar är det nog bara bäst att blunda för att inte dö av hjärtatack! Viggo ser just ut som om han skulle tänka att NU ska det köras hårt i skogar och backar!

   • Oj usch, tycker han redan nu har haft hård fart i nedförsbackar! men får bara hoppas att inget händer.

  • Det är jag lite rädd för. Får dra på springskorna på våren bara.. Rätt bra fart har han nog stundvis haft med den lilla också, men säkert inget jämfört med vad som komma skall.

 2. Hur gammal är Elin nu? Jagf har fundrat om Hilda kanske skulle klara en nästa sommar…kanske inte, men det kliar i fingrarna att få köpa en nu ren!

  • Elin är nu 1år 4 månader. Men det är ju mest benens längs som avgör, så att de räks ner till marken när sadeln är lägst ner. Kanske Hilda blir tillräckligt lång tills sommarn, vi hoppas!

 3. Vad tror du om en sådan till Sofia? Kollade nog på den fyrhjuliga också, kanske lättare att hantera? Måste mäta benen på henne, men hiffar de små det där med balansen?

  • Fyrhjulingen säkert lättare att hantera, men tror jag skulle köpa cykeln om måtten räcker. Hur som helst, efter lite träning klarar hon säkert båda hur bra som helst.

Kommentarer är stängda.