Riktigt ruskigt och rätt mysigt

Tisdag=klubb för oss alla. Vädret på morgonen var ju inte precis drömmen. Det regnade/snöade/slaskade i alla tänkbara riktningar. Usch! Jag hade helst stannat inne med yllessockor på fötterna och en filt upp till öronen. Istället fick jag hålla yllesockorna på fötterna, klä oss enligt vädret (dykardräckt hade varit ypperligt) och utmana rusket.

Elin hade det rätt bra. Jag hade gärna bytt plats med henne.

Viggo cyklade tappert. Hemma efter klubben kom han ihåg att han planerade ta skidglasen på, men att han glömde ta dem då vi gick hemifrån. Det kändes otrevligt då vädret piskade rakt i ansiktet, det håller jag med om.

Vägen till klubben kändes evighetslång. Jag hann sakna en bil minst hundra gånger.

Passligt (läs opassligt) medan middagen var i ugnen for strömmen och det blev skymning inne hos oss. Jag plockade fram mera ljus, hämtade lyktor från förrådet och ljusslingor från skået i kaosrummet. Tänk att vi har ljusslingor som går på batterier. Har flera gånger tänkt göra mej av med dem, men nu tänker jag inte göra det. Ska istället förvara dem lätt tillgängligt inför nästa strömavbrott.

Viggo gillade att få leka där i ljuset av slingorna. Och visst var det mysigt med ljus överallt. Annars hade jag klarat mej utan avbrottet.

Till middag serverades yoghurt och bröd, ingen orkade vänta på maten i ugnen. När vi ätit klart tändes alla lampor, diskmaskinen fortsatte diska och fläkten började susa igen. Det var mycket tyst i hemmet utan ström. Detta avbrott varade i ca 45 minuter.

2 svar på ”Riktigt ruskigt och rätt mysigt

  1. Urk sånt slask, ja tror vem som helst gärna sku ha bytt plats me Elin 🙂 Nu e de ju ganska mysigt me el avbrott nä man får gräva fram alla ljus man har men int så förfärligt trevligt om man hade tänkt gå ti butiken ( som jag ) eller har maten i ugnen…

Kommentarer är stängda.