Leksaker för barn

Då diskussionerna går heta om han-hon-hen och genus.*  Leker mina barn med just precis det de själv vill. Jag tycker det är härligt att de båda vill leka med bilar, dockor, ponyn och legon. Eller Elin gör ju allt som Viggo gör. Men han har inte ännu tyckt att vissa saker är flick och andra pojk. Hoppas det hålls så länge. För vem är det egentligen som bestämmer vilka lekar och leksaker som är till för vem? De som planerar leksakerna/katalogerna/reklamerna? Vi vuxna? Barnen själv?

Jag tror att det i sista hand är barnen. De påverkas i de flesta fall av någon eller något. Eftersom våra barn inte har hört att bara pojkar kan leka med bilar eller att ponyn är flickleksaker, leker de med allt som finns till hands. Båda två. Ska bli intressant att se vad framtiden bär med sej. För jag kan ju inte veta vad som pratas då jag inte är med.

Här står björnarna och ser på hästarna som rider förbi.

Ponyn får skridskor.

Elin satt en lång stund och plitade med legona. Hon rev loss huvud på figuren, satte tillbaka, rev loss och satt tillbaka.

Sedan hittad hon en keps. Då fick huvudet sitta kvar. Inte en gång hamnade delarna i munnen. Inte ens för att kolla min reaktion. Så koncentrerad var hon.


*Eller kanske hettan har lagt sej, vad vet jag, har inte följt med så aktivt.

3 svar på ”Leksaker för barn

  1. Ja e precis av samma åsikt, ingen skillnad med könet för att kunna leka med alla slags leksaker!!!! Va söta gullungar, man ser hur koncentrerad Elin e 🙂

  2. E av samma åsikt… De e ju mycket vi vuxna som styr lekarna och leksaks uppköpen hem. De e lätt när de e som LN, böcker är egentligen de enda materiella som intresserar just nu, annars e hon nöjd med att gå runt bord o klättra i trappor… 🙂

Kommentarer är stängda.