Fotbollskaka med Finlandsflagga

Den glutenfria kakan tog form. Fyraåringen gillar fotboll, dinosaruier och angry birds. Hans egen önskan om kakans utseende var Finlands flagga. Med hans mamma kom vi överens att en flagga fick finnas med, men inte en blåvit flagg kaka.

Tårtan blev en fotbollskaka. Första tanken var att själva bollen skulle vara vit och mönstret i någon färg. Men fick idén att placera flaggan i femkanterna och då ville jag ha dem vita. Således fick bollen bli grå och femkanterna vita. Två Finlandsflaggor, en fyra och kalasbarnets namn pryder kakan.

Kakan är fylld med jordgubbsmousse och vitchoklad-limemousse.

Gillade vitchoklad-limemoussen så pass mycket att jag skirver ner receptet för kommande gånger.

Vitchoklad-limemousse (för ett lager i en tårta)

1 burk valios smaksatta kvarg, vitchoklad-lime
1 burk vispgrädde
saften av en lime
ca 130g vitchoklad
ca 2 msk vaniljkrämpulver

Smält vitchokladen på låg värme i mikron. Vispa grädden. Tillsätt kvargen och limesaften. Rör sedan ner vitchokladen. Om moussen ska bli fyllning kan det behövas gelatin eller vaniljkrämpulver för att få den stelare. Jag vispade i några matskedar pulver i min mousse.

 

 

Ett svar på ”Fotbollskaka med Finlandsflagga

  1. Pingback: Angry birds goes soccer | Sagoborgen

Kommentarer är stängda.