Barnen och legon

Duplon har funnits i vårt hus rätt länge. Legon, små legon som de kallas hos oss, har sakta smugit sej in här efter att Viggo fyllde tre. Hittills har Momi och Famo haft med sej av ”sina” då de varit på besök. Jag gillar speciellt det där när man får bygga enligt instrutkionerna. Nu verkar det som sonen delar intresset. Han följer instruktionerna bra med lite hjälp. Annars tenderar han bygga lite eget i förväg och då kan det lätt gå fel.

Jag fick vara med på ett hörn. De gula fäljarna satt fel i däcken (Viggo satt in dem i ett tidigare skede) och jag fick vända dem. Jihuu!

Det blev en lastbil till slut. Från Toy Story 3 filmen. Viggo har inte sett filmen, ingen av dem. Men gillade lastbilen och figurerna. Sprillans ny, i oöppnat paket, på Akseli loppis för 10€. Inte ett dåligt fynd. (Priset på samma ask i en legokatalog var 24,95€)

Elin har också fattat tycket för små legon. Lite skrämmande med alla super opassliga delar. De minsta är ju inte de farligaste, sväljer hon en sån slinker den säkert hela vägen ner. Men någon i fel storlek som hamnar på tvären, nej usch. Är alltid lite extra på vakt då legona är framme.

Resten av eftermiddagen lekte Viggo med legon. Helt försjunken i sina egna grejer. Roligt att morbrors legon är sparade. Farbrors och pappas också, men de finns ju inte hos Momi.