Elin 1 år och 1 månad hälsar

Jag har varit ett år i en månad nu. Och som jag gillar det.

Jag får äta så gott som allt. Det där som kallas godsaker bjuder de inte åt mej. Fast en gång lät pappa mej ta en tugga från hans noidanpilli-godis. Det smakade bra. Annars tycker jag om allt som bjuds. Gröten har jag börjat bli lite trött på, men envist bjuds det av det. Jag äter själv, inte prydligt, men vad kan man förvänta sej? Mitt mjölkdrickande retar de andra upp sej på. Jag dricker mjölk BARA ur tuttflaska. Punkt. Ibland försöker mamma eller pappa ge mjölk från pipmugg eller glas, men då blir jag arg och kan till och med skrika. Vatten dricker jag från pipmugg utan problem.

 

För tillfället övar jag mej att springa. Jag har ju gått så läge redan. Klättra i trapporna är jag också bra på. Men jag får av nån anledning inte komma ner själv. Jag försöker klättra upp på soffan också, men det är lite för högt ännu.

Jag inte lätt rädd av mej. Ganska modig vågar jag påstå. Jag skrattar då jag är glad på riktigt. Jag lär ska ha en stark vilja. Dessutom är jag bestämd av mej. Jag har också en hög röst. Pappa tror han fått nedsatt hörsel, det är lite tråkigt. Men jag kan inget åt det, när jag blir arg så blir jag och då hör alla det.

Min bästa kompis är Viggo. Jag vill vara med honom hela tiden, men det får jag inte. Ofta ropar han att jag stör. Ibland blir han lite våldsam också. Det brukar inte störa mej, jag har ganska tjockt skinn brukar de säga. Stöter jag mej riktigt ordentligt då gör det ont och då gråter jag en skvätt. Jag kan redan blåsa själv. Då vet mamma och pappa också att de ska blåsa. Vissa gånger får jag vara med Viggo, vi  tycker om att stålla och busa tillsammans. Eller att spela vattenpolo och simma på mattan i vardagsrummet.

Jag är inte rädd för vatten. Jag gillar att duscha och bada badkar. Ofta sitter jag under duschen med öppna ögon och blinkar. Jag har inte ännu fattat idén med pottan, kissar mycket hellre i blöjan eller på wc golvet. Jag har åtta tänder i munnen och nya på kommande, tror jag. Hittills har tandtvätt varit bland det värsta som finns, men igår gapade jag och lät mamma tvätta. Likaså idag på morgonen. Det är kanske inte så tokigt ändå att tvätta tänder.

Jag tycker om att titta i böcker, speciellt om djur. Jag kan härma hunden och lite katten, kossan och fåret. Även om mitt ljud inte låter alls som mammas eller pappas. Annars har jag börjat prata. De andra förstår mej inte ännu. Viggo skrattar och tycker att jag pratar finska. Det låter lite i stilen med ka-ka-ka-kaa när jag pratar.

Jag tycker också om att greja med skor och kläder. Det är roligt när vår tambur är så tillgänglig och skorna är framme. Då kan jag pröva dem och bära omkring dem i nedrevåningen. Jag tycker också om leksaker man kan plocka och stapla. Bilar kan jag också köra med, med ljud och allt.

Jag sover ute i vagnen på dagarna. Jag somnar oftast själv, ibland kan jag behöva lite hjälp eller en extra kram. Jag sover i åtminstone två timmar, mera om inget stör mej. På kvällarna somnar jag i egen säng. Ibland ligger jag och pratar lite, ibland gråter jag efter mamma eller pappa. Då kommer de och lägger ner mej igen och säger godnatt. När jag väl har somnat, flesta kvällar går det rätt fort, sover jag gott. Jag brukar somna 19-20 tiden. Vissa nätter vaknar jag, andra inte. Min morgon börjar mellan klockan 6 och 7, med tur sover jag längre.

Aijoo, på min ettårs rådgivningskoll var jag 75,5 cm lång och vägde 8,810 kg.Min huvudomkrets var 47,2 cm. Godkänt.

Pust, nu orkar jag inte berätta mera. fråga om ni undrar någonting.

6 svar på ”Elin 1 år och 1 månad hälsar

  1. Va hon e härlig! Söta, fina Elin 🙂 Otroligt att hon ren e så ”stor”, vart går tiden? Många många pussar o kramar ti Elin (o er andra) 🙂

Kommentarer är stängda.