Söndag förmiddag

Lite frukt till mellanmål klockan 9 och ut solen. Vi var överklädda och snabbt rök vantar, mössa, windfleece. På med keps och college istället. Söndagar på gården är trevliga. Det brukar krylla av barn då, sällskap åt barnen.


Tänk vad nöjd man kan bli då man hittar ett litet blad i sandlådan.

Viggo är så söt då han försöker hänga med de lite äldre finskspråkiga barnen. Han kan några ord, men alldeles för få för att han ska kunna säga det han vill. Han pratar sitt påhittade finska språk som de andra barnen inte förstår. Han vill så gärna vara med och blåsa såpbubblor, leka med vatten, ja vad som helst. Så blir han lite utanför och ser lagom ledsen ut. Vissa gånger hänger han med och är hur glad som helst. Jag hoppas han orkar kämpa och inte ger upp i första hand. Han lär sej språket, lite i taget. Samtidigt får han lära sej att man inte alltid får vara med i alla lekar.

6 svar på ”Söndag förmiddag

  1. Ah va de ser härligt ut, konstatera just ti P att de sku vara kul att sitta ute på gården o dricka kaffe…men vi får vänta på de ännu en stund 🙂 Mycket bra bild på Viggo i gungan me lippis på, ”stora” pojken 🙂

  2. Det där med språket låter så bekant. Det är inte lätt att hänga med när man inte talar samma språk och även om man förstår så hinner man ju inte med på samma sätt. Men dom lär sig så snabbt, mitt i allt sommaren före vår äldre fyllde fem börja han tala.. Och massor. Blev själv förvånad hur han liksom gått och pantat på det innan allt kom ut. Nu måste alla tvåspråkiga tala finska med pojkarna så det fortsätter utvecklas.

  3. Härliga vårbilder !!! Va skööönt att vara ute å leka. Hoppas vi ses på onsdan

Kommentarer är stängda.