Stora avslöjandet

Nu känner jag att jag får visa vad jag sysslat och pysslat och bakat här under veckan. För en tid sedan blev jag ombedd att göra en doptårta. Mineas doptårta. En stor ära för mej. Tänk att mina bakverk uppskattas så mycket att en av mina bästa vänner vill att jag gör kakan till hennes dotters dop. Jag tackade naturligtvis ja till detta uppdrag. En stor ära för mej.

Önskemålen löd: simpel, vit, ljus ljus rosa, converse skor, platta med namn, band med rosett och två våningar. Mest nervös var jag över våningstårta, samtidigt som det var jätte roligt att pröva på nåt helt nytt.

Förverkligandet: Citronbotten och vitchoko. och hallonmousse fyllningar, alla recept är Toves. Skomodellen och instruktionerna är hämtade från Pionilaakso. Dekorationerna är sockermassa. Tårtan är täckt med en blandning av sockermassa och marsipan. Första gången jag täckte med marsipan. Har hittills använt sockermassa eller kavlingsmassa.

Två kakor, ca 18 cm och ca 28 cm. Satte dem på varandra först på festplatsen. Men testade nog hemma att bygga ihop den en gång.

Jag är själv jätte nöjd med helheten. Även om många detaljer kunde vara ännu bättre, men övning ger visst färdighet. Väntar ännu på att få höra hur det gick att skära i den övre tårtan.

Pappan i huset har alltså haft semester denna vecka. Således har barnen inte lämnats vind för våg medan jag pynjat.

27 svar på ”Stora avslöjandet

 1. Wau!! Nu vet jag vem jag ska ta kontakt med om jag behöver kaka 😉 H. En Johanna som du nog vet

 2. Pingback: Dopet « Taikuri

 3. Tusen tusen tack för den fina tårtan! Alla ååhade sig och trodde inte på att den var hemgjord och inte från ett konditori. Så alla poäng till dig, verkligen. Det gick bra att skära i den övre tårtan. Man såg bara en rundel där pappet hade varit. Det vill säga den sjönk mindre än en millimeter. Superfint!

  kram <3

  • Skönt att höra att den inte sjönk desto mera, pust! Tack för uppdraget! kram <3

 4. Vilken fin tårta, så enkel och stilren! Skorna är jättesöta, helt perfekta. Och tack för länken! 🙂

  • Tack Tove, du är en stor inspirationskälla 😀 Ska småningom våga pröva på att modellera människor och andra figurer. Måste först samla mera mod och kolla runt bland dina kakor.

  • Tack! Allt kan jag bli massor bättre på, har inte gjort så många kakor ännu. Eller så kommer jag alltid att vara jätte självkritisk.

Kommentarer är stängda.