Att lära sej

Liten kollar in stor och gör efter, typ modellinlärning eller att apa efter.

Elin följer jätte noga med allt Viggo gör och försöker hänga med i hans snabba svängar. Hon blir lite frustrerad då Viggo är för kvick eller hon inte får vara med.

Igår lekte de tillsammans med burkar man staplar till ett torn. De byggde nog inget torn av dem, utan hade en burk mot munnen och joddlade något obegripligt in i den. Viggo gjorde först och Elin efter, ibland själv och ibland med mycket hjälp av Viggo.

Elin lärde sej också sätta upp en bil på parkeringshusets översta våning. Ibland fick hon den så den åkte ner, oftast behövde hon sin Momis hjälp så bilen kom rätt och åkte.

Viggo i sin tur tar efter ord och uttryck av sin far och mej. Igår hittade han en död fluga som vi kastade bort. Samtidigt konstaterade han: jag vill aldrig mer se en fluga. Eller nåt i den stilen. Jag vet nog inte vem han fått det av.

Senare lekte han med en kylskåpsmagnet, ölstop, och till nästa hittade Elin samma ölstop. Elin satt och åt på den och Viggo skrattade att Elin dricker också öl. Så frågade han Elin: dricker du pilsner? Här kan vi tacka far i huset för synonymerna.

Viggo kan flera ord och uttryck som klart är pappans eller mina, men kommer inte på flera nu då jag kunde skriva ner dem. Får tillägga på efterhand.