Fotbollspojken

Jag och barnen har hängt i Stora Äpplet idag. Vi stötte på muminmamma och den pyttelilla tösen på 6 dagar. Åt glass på café med Danni, B&M. Viggo valde samma glass som Danni, det var inget att diskutera. Som tur hade hon valt en god äppelsorbet som han gärna slevade i sej medan han kollade på alla ballonger och hissen som åkte upp och ner.

Sedan blev det ett besök i Stadium, Viggos favorit. Han prövade hjälmar av olika slag, kollade på skateboardar och snowboardar. Han hittade olika bollar och en tennisracket. Sen kom vi till det bästa, fotbollskor! Ögonen stråladen på killen. Jag har en gång visat fotbollskor åt honom och förklarat att såna har man när man spelar på sommarn (och foten växer så minsta storleken passar). Nu väntar den lilla fotbollsentusiasten på att gräset ska komma fram, mer än han väntar på något annat. Jag tog ner den minsta storleken som fanns framme och han ville pröva den. Han gjorde det helt själv och gick så stolt omkring med skon på foten.

När gräset kommer fram har vi en pojke som ska ha fotbollskor. Jag är förundrad om han inte kommer ihåg det sen mera, han har ett så otroligt minne.

Efter Stadium åt vi hamburgar-lunch, köpte en väst åt Viggo till morgondagens dop, hadlade i matbutiken och köpte en gigantisk handväska åt mej. Visar den när jag orkar ta fram den ur påsen.