Yllesockor och tuggummi

Det har nyligen hänt två olyckor som resulterat i våta yllesockor, Viggos alltså. Har dragit ut på tvättandet och fick äntligen gjort det idag. Alltså, våta yllesockor, usch så det kan lukta illa! Kommer aldrig att tycka om den lukten, vått ylle.

Medan jag led med yllesockorna i badrummet lekte barnen i rummet, riktigt sams den här gången. Om en stund utbrister Viggo:  Elin har mitt tuggummi. Ojdå! Några frågor och jag får reda på att han givit sitt tuggummi åt sin syster. Fint gjort, men ändå inte. Hon har hunnit svälja det och verkar hur nöjd som helst. Jag ringer hälsorådgivningsnumret och frågar om jag måste göra något speciellt eller om det är farligt för henne. Nej, det är ok, kommer ut den natruliga vägen om det inte fastnat i strupen. Antar att det inte sitter fast eftersom hon andas normalt och kan äta och dricka utan problem. Nu väntar v i bara på en tuggummileveration, något vi hade klarat oss utan.

2 svar på ”Yllesockor och tuggummi

  1. Jag tror nog verkligen inte det är någon fara. Våra har börjat äta tuggis som ett-åringar och då slinker de ju tyvärr oftast ner i magen då det tuggats färdigt. Men vad jag försökt ta reda på så har det nog ingen inverkan på nåt, de kommer sedan bara ut nedre vägen. 🙂

    • Joo, det kommer ut nedre vägen. 🙂 Tänkte nog att det inte är nån fara, men ringde för säkerhetskull.

Kommentarer är stängda.