Baby shower tårta

Igår kväll överraskades Danni med en Baby shower. Jag fick göra en tårta, härligt! Redan från början stod det klart att den blir vit med stjärnor och efter lite funderande blev stjärnorna både ljusblåa och ljusröda.

Tårtan bestod av citronbotten och var fylld med hallonmousse och blåbärsmousse. Som en stor chokladtårts älskare blev jag mycket positivt överraskad av smakerna, det smakade utsökt. Receptet till botten är ur Leia Lindholms bok A piece of cake, men finns också på Bakabakalitenkaka-sidorna. Jag gjorde 1,5 sats och det blev en passlig mängd till formen på kanske 24cm. Även fyllningarna är inspirerade av Toves recept, men med små förändringar.


Kanske dags att öva på att skära rakt..

Nedre kanten är inte den vackraste, men övaövaöva, så blir det nog bättre.

Danni själv har satt upp några bilder från själva partyt, här.

 

7 svar på ”Baby shower tårta

  1. Tusen tack Anni för den härliga kakan. Så så god! Även efter dagens kaffegäster finns det kvar en bit inför morgondagen 🙂 kram

    • Du vet att jag bakar mer än gärna, det är bara roligt med tillfällen att baka för. Bra med kaffegäster, det blev ju så jätte mycket över. 🙂

  2. Kakan är så otroligt fin! Kommer ihåg din angry birds-kaka och nu då jag ännu sett denna så kan jag bara säga: du är proffs!!
    Hihiiii, sku hellre beställa tårtan till vår dopfest av dig än från ett bageri 😀 ( Jag bakar också jättegärna själv, men jag är så urdålig på att dekorera så just till dopfesten vill jag hellre beställa… jag lyckas liksom inte alls med marsipan o sånt.

    • Tack för komplimangen! 🙂 Det är bara att tränatränaträna, så blir det bättre för var gång. Inte har jag varit helt nöjd med nån av kakorna jag bakat, alltid finns det små fel, men bättre blir det hela tiden.

  3. Pingback: Min såg | Sagoborgen

Kommentarer är stängda.