En sån dag

Nu är jag slut. En hel dag med program, roligt program, men det tar på krafterna.

Vaknar efter kl. 5 när Elin ligger och pratar för sej själv. Hon har gjort det flera nätter nu. Tydligen måste hon träna på natten innan hon kan börja jodla på med oss på dagen. Stiger upp 6.40 då Viggo meddelar att han sovit färdigt.

Morgonmål och barnprogram och packning av skötväska och skrivande av butikslista.

Bilen startar 8.05 (5min för sent och jag tog sån stress över det..) mot Siikaranta, J har program där hela dagen med jobbet. Så vi kör honom dit och får ha bilen resten av dagen.

Jag och barnen åker vidare, farten sinar på motorvägen i rusningstrafiken. Från baksätet hörs ”mamma kör hårt” och som tur går det att köra 80 efter en liten bit. Vi ser branbil och ambulans i utryckning, häftigt tycker Viggo. På ring 2 märker Viggo en polisbil.

Vi parkerar i Hagalund kl. 9.05. Uträttar vårt ärende, äter på café.

Klockan 10.35 står vi och rycker i Confettis dörrar, men vi är 25 minuter för tidiga. Vi traskar snopna tillbaka till bilen, jag med våta skor och strumpor. Den lilla biten vi måste gå från parkeringen till butiksdörren var antingen oplogat slask eller vattenpöl, mindre kul.

Vi kör vidare mot Sello, höjdpunkt enligt Viggo. Han ska leka med tågbana, alltså ska vi till Polarn o Pyret. Vi hämtar ett par handskar jag lämnade efter mej senast vi var där och passar på att beundra alla härliga kläder, igen. Elin tycker det är obekvämt att hänga över min arm, så vi övertalar Viggo att lämna butiken. Jag tror han bråkade med en liten flicka där kring tågbanan..

Viggo rutschar utanför butiken och Elin äter. Vi för ner vagnen i bilen som står i parkeringshallen. Elin intar sin plats i bärselen och Viggo i butikskärran. Vi styr kärran mot Citymarket med mål att handla lite mat och ingredienser till kakan. Överst på listan står ägg. (Hemma märker jag att vi glömt äggen.)

Från Sello åker vi tillbaka till Confetti, går den blöta vägen in i den öppna butiken. Handlar några nödvändigheter. Elin sover snällt i bilstolen och vaknar först när jag sätter ner henne i bilen igen.

Vi skulle tanka bilen redan på morgonen, men det är ännu ogjort. Väljer att köra via Köklax kallstation. Först med tankpistolen (vad heter grejen?) i handen kommer jag ihåg att jag ska tanka 98 och den har dom inte där. Elin gallskriker i bilen och Viggo sover. Vi kör till Neste, jag tankar, Elin skriker och Viggo sover. Vi kör hem. Viggo vaknar och Elin har somnat (vaknar när jag öppnar bakluckan). Klockan är typ 14.20.

Resten av dagen får bli till senare. I sin korthet barnen lekte, Eija var på besök (tog med sej några påsar från Kaoset), vi åt pannkaka, Elin sket för andra gången det här året, barnen somnade, grannen kom med ägg och kläder och nu är jag här.

Tio poäng om nån påriktigt läste allt!

 

14 svar på ”En sån dag

 1. Jess, ja fick tie poäng!!! Jöss va ni ha yra omkring ida 🙂 duktiga du som ha orka hela dagen!!!!!!

  • Duktiga du! Lite frustrerande med confetti i två omgångar och blöta skor&strumpor gjorde mej lessen, annars orka jag. 🙂

 2. Heja! Jag läste 🙂 Måste kompa tidigare kommentar- fattat int hur folk klarar av många…jag har full rulle med vår 4 veckor gamla här hemma…!

  Tack för att du titta in i min blogg! Vi är lika nya här i blogosfären 🙂

  • Roligt med en annan nykomling! 🙂 Man blir liksom van vid att dom är två. Då Viggo var lite hade jag precis samma tanke, men så ändrar man sej. 😉

 3. 10p hit me´! Vilken rumba ni var med om. Hoppas dock att kak-bakandet är en lätt match efter det där!

 4. Hej vännen, jag läste osså de, jösses vad du haft action på G. Fick du min tekstare i början av veckan? Tyckte mig ha svarat ti dig men e lite osäker.. 🙂 hih vi hörs!

  • Nu är vi båda uppdaterade 🙂 Nu hoppas jag vi blir friska snart så vi kan komma å träffa er alla 🙂

 5. 10 p ti mej åxå. Jag vet ju nog att du ä duktig å ungarna med.
  Kram ti er alla. Lycka till me kakan.
  Jobba imoron, urk…..

 6. 10 poäng 🙂 Min favoritbit var: Elin sket för andra gången det här året 😀 Skrattar högt för mig själv här 🙂

  • Den 30.12.11 kunde jag lugnt konstatera: Elin skiter nästa gång först nästa år. Hon sköter sitt rätt sällan kan jag påstå. 🙂

Kommentarer är stängda.